PARMAK TATLISI
MALZEMELER
- 1 paket margarin (paketin 50 gram eksiğini kullanın)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1 cay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un (kurabiye hamuru kıvamında olacak)
- İrmik
Hamuru yoğuruyoruz, parmak biçimnde şekil veriyoruz. İrmiği hamurun içinde kulanmıyoruz şekil verdikten sonra irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz ve pişiriyoruz...
ŞERBETİ İÇİN :
- 4 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şerbeti kaynatıp soğutuyoruz ve pişirdiğimz hamura döküyoruz.
NOT: Şerbet soğuk hamur sıcak olacak !
Ve servise hazırrr..Afiyet Bal Şeker Olsun =)Sevgilerimle...
Valla canım tatlı çekti,bu tarifi denemem lazımmmm...
YanıtlaSilabla valla o kadar işinin arasında evde yemek yapmayada vakt bulabliosan ne mutlu sana dene tbi =)
YanıtlaSilnefis görünüyor anneciğinin ellerine sağlık
YanıtlaSil