12 Aralık 2011 Pazartesi

Biraz Edebiyat Konuşalım...

       Sevgili blog arkadaşlarım bugün 2 hafta önce aldığım kitabımı sonunda bitirdim. Harika bir kitap... İvan Sergeyeviç TURGENYEV ' in ölümsüz eseri 'Babalar ve Oğullar '...
       Eser sade bir dille herkesin anlayabileceği ve sıkılmadan okuyabileceği şekilde yazılmış.Üslup bakımından olağanüstü güzel olduğunu söyleyebilirim.Çünkü ölçülü, yerinde ve akıcı...
      Kuşak çatışmaları günümüze örtüşen bir yaklaşımla anlatılmış. Ayrıca bu roman nihilist kavramının kullanıldığı ilk roman kabul edilir.
      İsterseniz biraz nihilizmden bahsedelim....Nihilizme kısaca hiçlik yada yokçuluk diyebiliriz.19.yüzyılda Rusya'da özellikle genç, entellektüel kesimin benimsediği , ortaya cıkardığı felsefi bir yaklaşımdır.Nihilistler tanrının varlığını, iradenin özgürlüğünü, bilginin imkânını, ahlâkı ve tarihin mutlu sonunu reddederler.Özellikle romantizmden nefret ederler.Duyguları yok sayarlar.
      Ben okudum ve çok beğendim keske daha önceden okusaydım.. Sizlere de tavsiye ediyorum..Unutmayın ki bir millet ancak okuyarak karanlıktan kurtulur..!
      Ve Rus Edebiyatı 'nın en değerli kalemlerinden biri..

   
 Bu da romanın ikinci baskısının kapağı (Leipzig, Almanya, 1880)...

   
  Ben severek ve büyük bir keyifle okudum ve hemen arkadaslarımla paylaşmak istedim.. Sevgiler =)

1 yorum:

  1. Bu yazının üzerinden 2 ay geçmiş.Edebiyatla ilgili yazıların artsa ne de güzel olur,bence. :)

    Bu kitabı duymuştum,listeme ekledim.

    'Unutmayın ki bir millet ancak okuyarak karanlıktan kurtulur..!'

    Çok haklısın.

    YanıtlaSil

Eee yorum yapmadan olmaz ama demi sizn o güzel sözcüklerinz beni çok çok çok motive ediyor... Şimdiden teşekkürler Canlarım =)