2 Aralık 2011 Cuma

SOĞAN HALKALARI-ONİON RİNGS

Eveeet bloğumun ilk paylaşımını yapmaya karar verdim..Düşündüm de hepimizin hoşuna gidecek ve vazgeçilemeyecek bir lezzetle başlamak daha iyi olacak..Ben bu altın rengi halkalara bayılıyorum..Umarım sizde dener ve cok beğenirsiniz..Emin olun dışarda yediklerinizden çok daha lezeetli ve sağlıklı olacak şimdiden Afiyet Olsun... =)
(resimler aceleye geldi kusura bakmayın)
_MALZEMELER_
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Galeta unu
_YAPILIŞI_
   Soğanları boyuna dilimliyoruz ve zarar vermeden halkalara ayırıyoruz (ztn çok kolay ayrılıyorlar).Daha sonra bu halkaları soğuk suyun içine koyup buzlukta 1 saat kadar bekletiyoruz.Çıkarttıkta sonra dilimleri iyice kuruluyoruz.
   Bir kapta süt, un, yumurta, tuz ve kabartma tozunu çırpıyoruz.Ve kuruladığımız halkaları önce çırptığım harca sonra galeta ununa sonra tekrar harca bulayıp önceden  kızdırdığımız yağa atıyoruz.2-3 dakika sonra yağdan alıyoruz.(yağ iyice kızmış olmalı yoksa halkalar dağılabilir)
   İşteee bu kadar.. Aa ama şimdi bunun yanına birde sos lazım değilmi ? Benim ranch sosumuda ekleyelim hemenve onun tarifinide verelim =)


   _MALZEMELER_
1 kase yoğurt(susuz yerinden)
2 corba kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
İstenilen miktarda pul biber, kekik, nane, tuz, karabiber
_YAPILIŞI_
   Sarımsağı eziyoruz.Üzerine yoğurdu, mayonezi ve baharatları ekleyip çırpıyoruz. Bu kadar basit...
   Afiyet Bal Şeker Olsun =)

8 yorum:

  1. Valla kızım Gökçe görmesin çok sever, artık hafta sonu yaparım ona..

    YanıtlaSil
  2. Hiç yemedim ama fotoğrafa ve tarife bakılırsa leziz görünüyor.

    En kısa zamanda deneyim. :)

    Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Ee meral ablacım ne de olsa bu nesil olarak fast fooda bayılıyoruz :)
    rica ederim. Deneyin umarım beğenirsiniz=) (hobivakti)

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu çoook severim, ama evde hiç yapmamıştım, denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  5. bende çok merak ediyordum nasıl yapılıyor diye kendi çapımda yumurtaya batırdığım soğan halkalarını galeta ununa bulayıp kızartıyordum meğer ne zahmetliymiş ama değer teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. bnde cok seviyorum banu hanım o yüzden evdede denemk istedim :) evet yasemincim biraz zahmetli gercekten ama olsun değer =)

    YanıtlaSil
  7. hamiş kızım 10 dk. önce gitti.gitmeden görseydim kesin yapardık.güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler hatice hanım bnde sizi yakından takp ediyorum

    YanıtlaSil

Eee yorum yapmadan olmaz ama demi sizn o güzel sözcüklerinz beni çok çok çok motive ediyor... Şimdiden teşekkürler Canlarım =)